training voor de Mont Blanc

Kies één van de onderstaande opties en maak jouw weg naar de top makkelijker


Stel je eigen trainingsschema op

Als je bereid bent een beetje tijd in je eigen trainingsplanning te steken dan is de AlpieneTraining.nl Mini Academy iets voor jou.  In deze mini academy wordt de informatie op deze site in de meest logische volgorde aan je gepresenteerd waarna je met de gratis tutorial zelf een trainingsschema van 16 weken kunt maken.

Online coaching

Online coaching of een trainingsschema op maat door UIAGM Berggids in opleiding en Bachelor Sportkunde Rik van Odenhoven. Geschikt voor bergsporters van ieder niveau.

 

 


De Mont Blanc

De Mont Blanc werd 8 augustus 1786 voor het eerst beklommen door Michel Paccard en Jacques Balmat. Zonder touw of stijgijzers wisten zij op de top te komen. Ze hadden alleen een alpenstock en een sluier tegen de zon voor hun gezicht. Voor hun prestatie ontvingen zij een beloning van wetenschapper H.B. de Saussure. Hij had de beloning eerder uitgeschreven voor degene die als eerst op de top van de Mont Blanc wisten te komen. Van alle drie van deze mannen is een standbeeld in Chamonix te vinden.

 

Tegenwoordig proberen per jaar zo'n 25.000 mensen de berg te beklimmen. De meest populaire route is de Goûter route. Dit is ook de route waarover de eerste beklimmers zijn gegaan. Veel klimmers kiezen ervoor in Refuge de Tête-Rousse te slapen voor de dag van de toppoging. Dit betekent dat je de volgende dag bijna 1700 hoogtemeters moet stijgen om op de top te komen. De route eindigt met de zeer esthetische Bosses graat. Een soort 'stairway to heaven' die je naar de top brengt. Eenmaal hier kun je jezelf feliciteren met een prachtige prestatie.


AlpieneTraining.nl maakt gebruik van Training Peaks om trainingen in te plannen en bij te houden. De app is ontworpen voor duursporters en biedt een mooi overzicht van je trainingen en vooruitgang. Trainingen worden automatisch gesynchroniseerd met je sporthorloge en alle gangbare merken worden ondersteund. Gedurende je traject met AlpieneTraining.nl is het gebruik hiervan gratis. Wil je de app erna blijven gebruiken dan kun je de kosten overnemen. Kijk voor meer informatie op TrainingPeaks.com.

Succes met je training!

Contact:

info@alpienetraining.nl

0031 6 40473407

AlpieneTraining.nl

 

Baronielaan 13B

4818PA, Breda 

BTW: NL001773506B73

KvK: 64245489

 

 

Ondersteund door:

Partners met: