training voor je alpiene cursus


Je gaat het bergsport avontuur aan door deel te nemen aan je eerste alpine cursus. Dit avontuur heeft vele facetten. De juiste cursus kiezen, voorkennis opdoen, al het materiaal kopen/huren en natuurlijk trainen! Je kunt heel veel weten en het beste materiaal hebben maar als jij amper die berg op komt, heb je weinig aan de cursus. Nu ben je natuurlijk al een beetje getraind anders zou je dit plan waarschijnlijk niet hebben. Toch doe je er goed aan nog fitter te worden.

 

Fitter zijn = meer leren

 

Simpel gezegd: Je spieren gebruiken onder andere zuurstof en glucogeen om inspanning te leveren. Je hersenen maken ook gebruik van deze stoffen voor alle 'hersenprocessen'. Kortom: Hoe fitter jij bent hoe minder je van deze brandstoffen gebruikt en hoe meer er over is voor je hersenen. 

 

Ook het sneller kunnen verplaatsen betekent in de cursus dat je waarschijnlijk meer leert. Je bent sneller op de oefenplek of je kunt langere tochten maken. Hierdoor doe je meer ervaring op en leer je dus meer.

Eén van de eerste gletsjerwandelingen tijdens mijn C1 Alpinisme cursus
Eén van de eerste gletsjerwandelingen tijdens mijn C1 Alpinisme cursus

Kies één van de onderstaande opties om te starten met je training

Stel je eigen trainingsschema op

Als je bereid bent een beetje tijd in je eigen trainingsplanning te steken dan is de AlpieneTraining.nl Mini Academy iets voor jou.  In deze mini academy wordt de informatie op deze site in de meest logische volgorde aan je gepresenteerd waarna je met de gratis tutorial zelf een trainingsschema van 16 weken kunt maken.

Online coaching

Online coaching of een trainingsschema op maat door UIAGM Berggids in opleiding en Bachelor Sportkunde Rik van Odenhoven. Geschikt voor bergsporters van ieder niveau.

 

 


AlpieneTraining.nl maakt gebruik van Training Peaks om trainingen in te plannen en bij te houden. De app is ontworpen voor duursporters en biedt een mooi overzicht van je trainingen en vooruitgang. Trainingen worden automatisch gesynchroniseerd met je sporthorloge en alle gangbare merken worden ondersteund. Gedurende je traject met AlpieneTraining.nl is het gebruik hiervan gratis. Wil je de app erna blijven gebruiken dan kun je de kosten overnemen. Kijk voor meer informatie op TrainingPeaks.com.

Zoek je nog een cursus?

Ben je nog op zoek naar een goede cursus? Bekijk dan het aanbod van mijn partners Jelle Staleman Ski- & Berggids en Boris Textor Ski- & Berggids.Succes met je cursus!

Contact:

info@alpienetraining.nl

0031 6 40473407

AlpieneTraining.nl

 

Baronielaan 13B

4818PA, Breda 

BTW: NL001773506B73

KvK: 64245489

 

 

Ondersteund door:

Partners met: