Kennis · 20. november 2019
Om spieruithoudingsvermogen te trainen denk je misschien intuïtief aan traplopen met een zware rugzak, box step-ups met een gewichtsvest of hippe skioefeningen met balansballen en andere materiaal. Dit zijn ook de juiste oefeningen voor dit doel maar als je hier direct mee begint, laat je een hoop potentie liggen. In dit artikel heb ik de informatie uit verschillende bronnen gecombineerd om je uit te leggen hoe je met een geperiodiseerde aanpak van je training wel het maximale eruit kunt halen.
Kennis · 10. oktober 2019
Om je te helpen bij het trainen voor komende winter, ga ik vanaf zondag 13 oktober gratis een trainingsschema van 16 weken voor freeriden/pisteskiën delen. De zomer is officieel nog maar net afgelopen. Toch zitten veel skifanaten al met hun hoofd in de sneeuw. Dit is maar goed ook want als je fit wilt zijn voor de winter, moet je nu beginnen met trainen.

Kennis · 18. juli 2019
Niet iedereen heeft een sportschoollidmaatschap of wil die hebben. Om deze reden kunnen alle trainingsschema's en de meeste trainingen op AlpieneTraining.nl uitgevoerd worden met alleen een optrekstang, suspension trainer en kettlebell. Lees verder om te leren hoe je deze materialen inzet.
Kennis · 10. juni 2019
Bekend met deze benarde positie? Je voet staat hoog en je hebt niks voor je handen om je aan op te trekken. Een dynamisch hupsje om door het zwaarste deel van de beweging te komen zou je in deze situatie ‘uit de muur’ kunnen duwen. Nu sta je vast omdat je simpelweg de kracht in dat been mist. Over het algemeen zijn je benen ruim sterk genoeg voor sportklimmen. Maar in situaties als deze heb je soms gewoon wat meer ruwe kracht nodig.

Kennis · 25. januari 2019
Het eerste waar je wellicht aan denkt bij trainen voor ijsklimmen is; Ik moet sterke armen kweken en mijn bijlen lang vast kunnen houden. Dit is zeker waar maar vaak wordt onderschat welke rol de kuitspieren spelen. Dit geldt ook voor lange alpiene sneeuw en ijsroutes. De lol is er snel vanaf als je kuitspieren bij iedere stap ‘in de fik’ staan. De volgende tips kunnen helpen dit op je volgende tocht te voorkomen.
Inspiratie · 14. december 2018
Het beste, duurste trainingsschema ter wereld gaat niet werken als je het niet uitvoert. Je training moet dus bij jou persoonlijk passen. Het is misschien een open deur maar doelen stellen werkt. Zeker als je niet meteen op de sterren schiet en je doel opdeelt in behapbare stukjes.

Inspiratie · 26. oktober 2018
Met de ontwikkeling van lichter materiaal, goede bereikbaarheid en nauwkeurige verslaglegging kunnen bergen tegenwoordig steeds sneller beklommen worden. Van expeditie-stijl naar alpiene-stijl naar 'Light & Fast'. Bij die laatste variant klim je met minimaal materiaal en probeer je de route zonder overnachting of rustmoment uit te klimmen. Light is makkelijk. Je laat gewoon spullen thuis of koopt het lichtste materiaal in de winkel. Fast kun je echter niet kopen. Hoe minder materiaal je bij...
Inspiratie · 04. oktober 2018
Het is nooit te laat om te beginnen met sporten of trainen. Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen dus dat zouden we ook zo veel mogelijk moeten doen. Als je weinig ervaring hebt, is het belangrijk rustig aan te beginnen. Het is niet aan te raden bijvoorbeeld direct 5 km te gaan hardlopen. Als je dit wel doet heb je waarschijnlijk drie dagen spierpijn en last van je knieën en kom je misschien tot de conclusie dat 'sporten toch niks voor mij is'. Het is belangrijk dat je sporten leuk...

Contact:

info@alpienetraining.nl

0031 6 40473407

AlpieneTraining.nl

 

 

Kraaiendijk 3

4794 SG, Heijningen

BTW: NL001773506B73

KvK: 64245489

 

 

Ondersteund door:

Partners met: